"Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму": Керрі нагадав Росії, що діалог не означає співпрацю

Владі РФ вкотре нагадали, що мінські домовленості має виконувати не тільки Україна.

Джон Керрі. Фото: 24smi.org.

Державний секретар США Джон Керрі заявляє, що НАТО не повернеться до тих відносин з Росією, якими вони були раніше, до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі. Про це Керрі заявив на прес-конференції у Брюсселі з нагоди першого дня засідання міністрів закордонних справ країн-членів Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"НАТО було і має бути відкритим для політичного діалогу з Росією, але ми утримаємося від звичайної співпраці до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі. І це критично. Не робіть жодних помилок. Ми не визнаємо анексію та окупацію Криму", - наголосив Керрі.

За його словами, міністри закордонних справ країн-членів НАТО сьогодні "переглянуть роботу з укріплення східного флангу". "Ключовий аспект нашої реакції на дії Росії в Україні - це виконання зобов'язань, взятих у Вельсі щодо інвестицій в оборону, продовження посилення наших можливостей. Саме тому ми робимо свій внесок у 3,4 млрд доларів в ініціативу європейських гарантій", - наголосив державний секретар. Він також підтвердив, що США також повністю віддані політиці "відкритих дверей" НАТО.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...