"Ми ні в кого ніколи не просилися назад": Лавров зробив самовпевнену заяву про Росію і G8

Глава МЗС РФ назвав групу 20 механізмом досягнення консенсусу і найбільш перспективним форматом багатосторонньої дипломатії.

Сергій Лавров. Фото: ЕРА.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що країна ніколи не просилася назад до "Великої вісімки" (G8) після схвалення рішення про її виключення зі складу організації. Про це повідомляє "РИА Новости", передають Патріоти України.

Зазначимо, напередодні президент США Дональд Трамп заявив про необхідність повернення Росії до "Великої вісімки" після виключення країни у 2014 році. Однак більшість європейських учасників саміту G7 у Канаді виступили проти цього.

"Коли було схвалено рішення про те, щоб наші західні партнери у "вісімці" більше не брали участь і повернулися у свій формат "сімки", ми це сприйняли як їх рішення і прекрасно працюємо в інших форматах. І особливо у "двадцятці", де поділяють наші підходи", – наголосив Лавров.

Глава російського МЗС зазначив, що "в рамках G20 вже ультиматумами не обійдешся". Він також назвав групу 20 механізмом досягнення консенсусу і найбільш перспективним форматом багатосторонньої дипломатії.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...