"Ми теж будемо щось розміщувати": Лукашенко із Путіним готують відповідь на нову базу США в Польщі

Олександр Лукашенко під час зустрічі Основної групи Мюнхенської конференції з безпеки закликав Захід "цінувати Білорусь".

Лукашенко і Путін. Фото: ТАСС.

У Росії та Білорусі закликали Польщу "не створювати зайві бази". У іншому разі країни пообіцяли дати адекватну відповідь на розміщення американських військових на території Польщі. Про це повідомив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передають Патріоти України із посиланням на білоруські ЗМІ.

Так, білоруський лідер наголошує, що Росія і Білорусь "будуть протидіяти" розміщенню американської військової бази у Польщі.

"Я міністру закордонних справ (Польщі – ред.) сказав – він виступав у нас в Мінську: ми з вами воювати не збираємося. Тому не треба створювати зайві бази. В іншому випадку ми з росіянами повинні будемо відповідати", – заявив Лукашенко.

За його словами, Білорусь "буде щось розміщувати" у відповідь. Також Лукашенко під час зустрічі Основної групи Мюнхенській конференції з безпеки закликав Захід "цінувати Білорусь". "Я їм казав: цінуйте Білорусь, не треба проти нас санкції вводити. І наркота, і бандитизм, і ядерні елементи, і незаконна міграція – все через нас йде на Захід. Ми їх ловимо, відловлюємо за власний рахунок", – заявив він.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....