"Миротворці допоможуть "заморити населення голодом": На росТБ придумали нову "жахачку" про Донбас (відео)

Про те, що через російський кордон на окуповані території потрапляє велика кількість військової техніки, "добровольців" та боєприпасів росіяни воліють не згадувати.

Ольга Скабєєва. Фото: скріншот з відео.

Кремлівські пропагандисти необгрунтовано звинуватили Україну в спробах заморити голодом населення тимчасово окупованого Донбасу. Крім того, вони висловили переконання в тому, що Росія "врятувала" людей у терористичних "Л/ДНР" від гіркої долі. Настільки нахабну брехню озвучили скандальні ведучі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.
Все почалося з того, що український громадський діяч Гордій Бєлов спитав у рупорів Кремля, чому Росія перешкоджає запровадженню миротворців ООН на ділянку вздовж всього українсько-російського кордону. Ведучий програми Євгеній Попов відповів йому, що це нібито позбавить Росію можливості допомагати "голодному" населенню на території "Л/ДНР".

"Я вам поясню: тому що ви хочете на кордоні України і Росії, будемо формально говорити, хоча це не так, на кордоні "ЛНР", "ДНР" і Росії, ввести загороджувальні батальйони миротворчі для того, щоб припинити туди поставки гуманітарної допомоги, продовольства, палива", — висловився путінський глашатай.

Однак українець заперечив йому, підкресливши, що гуманітарні поставки на Донбас збережуться в будь-якому випадку, а ось коридор для постачання зброї терористам Росія втратить. Попов зробив вигляд, що не зрозумів, про яку зброю йдеться, але Бєлов роз'яснив йому свої слова. "Ту, якої немає. Ту, що регулярно збивають, безпілотники новітні російські", — обурився він.

Скандальна ведуча передачі Ольга Скабеєва тут же перевела розмову на брехливі звинувачення на адресу України. Намагаючись відвернути увагу від злочинів Росії на Донбасі, вона вибухнула їдкою тирадою про наслідки війни на сході сусідньої країни.

"Ви ж знаєте прекрасно, що Україна заблокувала Донбас! Припинила на Донбас всякі поставки, не платять людям пенсію, не поставляють продукти, а потім ви нас питаєте, звідки там рубль і їжа?! Ви що, знущаєтесь, чи що?! Ви хотіли цих людей заморити голодом, ви хотіли цих людей знищити, Росія їх рятує, і ви ставите питання звідки там наша гуманітарна допомога?! Дякую скажіть, Гордію!" — викрикнула нахабна пропагандистка.

Джерело: Обозреватель

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...