МЗС Польщі зреагувало на заяву МЗС України щодо Закону про заборону "бандеризму"

У польському міністерстві підтвердили свою готовність будувати відносини стратегічного партнерства з Україною, однак наголосили, що партнерство повинно "бути засноване на правді".

Ілюстрація:Кореспондент

У Польщі розповіли деталі закону про заборону "бандеризму". Там пояснили, що про кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів стосується лише тих, хто публічно заперечує ці події, і не стосується дослідників. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Польщі, передають Патріоти України з посиланням на агентство PAP.

"У зв'язку із заявою МЗС України з приводу прийняття 26 січня 2018 року Сеймом Польщі закону "Про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті..." повідомляємо, що законотворчий процес вищевказаного правового акту ще не завершений", – додали у МЗС Польщі.

У відомстві також додали, що ініціатори закону мали на меті протидіяти "запереченню або зниженню відповідальності винних у злочинах, скоєних колабораціоністами Третього Рейху".

У польському міністерстві підтвердили свою готовність будувати відносини стратегічного партнерства з Україною.

"Проте, як ми неодноразово заявляли, це партнерство повинне бути засноване на правді", – заявили у польському зовнішньополітичному відомстві.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...