На базі бронеавтомобіля "Дозор-Б": На Львівщині розробляють новітню машину РХБ розвідки (відео)

Нову апаратуру має розробити львівське Науково-виробниче приватне підприємство Спаринг-Віст Центр, яке було засноване на початку 90-х років.

На Львівщині розробляють новітню машину РХБ розвідки. Фото: скріншот з відео.

В Україні працюють над створенням сучасної машини радіаційної, хімічної та біологічної розвідки (РХБ) на потребу Збройних сил. За попереднім планом, така машина буде створена на базі бронеавтомобіля Дозор-Б, передають Патріоти України.

Нову апаратуру має розробити львівське Науково-виробниче приватне підприємство Спаринг-Віст Центр, яке було засноване на початку 90-х років, і є відомим в Україні та світі як розробник та виробник приладів та систем радіаційного контролю.

Ми знаємо велику актуальність створення в Україні машини радіаційної, хімічної та біологічної розвідки. Фактично таку задачу перед нами ставить управління РХБ розвідки Збройних сил України і ми зараз працюємо над новою апаратурою, базовою, для комплектування такої машини РХБ-розвідки, - повідомив Генеральний конструктор НВП Спарінг-Віст Центр Юрій Сторонський під час інтерв`ю на виставці Зброя та Безпека-2018.

Наразі вітчизняні фахівці розробляють нову систему СРХБР-Т. Вона встановлюється на машинах РХБ розвідки й складається з трьох приладів:

Приладу радіаційної розвідки ДРГ-Т
Приладу хімічної та біологічної розвідки АР4С-VB
Блоку управління, сигналізації та контролю БУСК-01.

Джерело: Defense Express

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...