На Черкащині начальник відділення Нацполіції "кошмарив" підприємців, а його колега з Житомира "кришував" повій

Прокуратурою за зазначеними фактами розпочато кримінальне провадження.

Поліцейських піймали на вчиненні злочинів. Ілюстрація: ONLINE.UA.

Начальник відділення черкаської поліції вимагав кошти у місцевих підприємців, а співробітник внутрішньої безпеки житомирської поліції «кришував» повій. За сприяння керівництва ДВБ Національної поліції України обоє поліцейських були затримані на черговому хабарі. Про це повідомляється на офіційному сайті Національної поліції України, передають Патріоти України.

Працівникам Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України стало відомо про факти протиправної діяльності начальника Драбівського відділення обласної поліції. 38-річний посадовець систематично вимагав неправомірну вигоду з підприємців району, зокрема з тих, хто займався операціями, пов’язаними з металобрухтом.

За матеріалами УВБ прокуратурою Черкаської області за цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Невдовзі поліцейського затримали в момент вчинення злочину. За неперешкоджання бізнесу та уникнення адміністративної відповідальності майор поліції отримав від одного з місцевих мешканців чергову «винагороду» – 1,5 тисячі гривень. З цими речовими доказами його затримали в порядку ст.208 КПК України оперативники внутрішньої безпеки поліції разом з працівниками СБУ та прокуратури області.

За аналогічних обставин цього ж дня було викрито ще одного працівника поліції. Цього разу «данину» з «підприємців» у сфері проституції збирав співробітник особливого підрозділу поліції.

Так, працівники СБУ встановили, що один зі співробітників Управління внутрішньої безпеки поліції в Житомирській області налагодив схему отримання коштів від місцевих повій. За непритягнення до відповідальності та гарантування «лояльності» зі сторони правоохоронних органів капітан поліції вимагав щотижневу плату – від 1,5 до 2 тисяч гривень. Гроші 35-річний поліцейський отримував через посередника. Оперативники спецслужб задокументували чотири епізоди протиправної його діяльності.

Слідчим відділом військової прокуратури Київського гарнізону за зазначеним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Обставини події стали відомі керівництву Національної поліції і Департаменту внутрішньої безпеки відомства. Реакція і позиція керівництва поліції у даному випадку однозначна – вжиття усіх необхідних заходів, з метою притягнення поліцейського до суворої відповідальності, зважаючи на специфіку підрозділу, де він проходив службу.

Тож за повного сприяння ДВБ НП України, оперативники Служби безпеки України спільно зі слідчими військової прокуратури затримали капітана УВБ житомирської поліції в порядку ст.208 КПК України, відразу після одержання ним чергової суми – 1,5 тисячі гривень.

На теперішній час вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

«Такі ганебні інциденти є недопустимими серед працівників внутрішньої безпеки поліції. Той, хто бере на себе відповідальність боротися з проявами корупції у лавах правоохоронних органів, в першу чергу повинен сам бути взірцем дотримання та виконання «букви закону». В іншому випадку – бути готовим до невідворотності покарання на загальних підставах», – зазначив начальник ДВБ Нацполіції України полковник поліції Євген Коваль.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...