На четвертому році війни росіяни перестали вважати українців зрадниками і зрозуміли, що ми - їхні вороги

Останні заяви МЗС РФ свідчать лише про те, що в Росії почали розглядати українців як щось окреме від самих себе і принципово інше.

Війна в Україні довела: "Українці і росіяни - не брати". Фото: DT.ua.

Нещодавно в Росії запропонували "проаналізувати український народ" за допомогою міжнародних експертів. Це може здатися черговим російським маразмом - на четвертий рік війни в Росії вирішили "вивчити", що таке взагалі український народ, що він із себе представляє і чим є. Але в цьому немає нічого дивного. У Росії вважають для себе цю війну колоніальною. Вважають наші території своїми і український народ, власне, теж частиною свого, який ділиться на зрадників, що заблудилися, і пригноблених. Тому навіть багато хто з тих в Росії, хто в принципі визнає військову анексію Криму, або безпосередню участь в бойових діях на Донбасі російської регулярної армії, в цілому не вважають це розв'язуванням війни, агресією в класичному розумінні, не вважають злочином, чимось неприпустимим. Про це йдеться в статті U-news, передають Патріоти України.

Колоніальна війна - це ж в підсвідомості і не війна зовсім. А так, щось таке, що цілком входить в рамки нормальності. Набагато більше ненавидять завжди тих, кого вважають ближче і рідніше до себе. Тих, кого вважають для себе не ворогами, а саме зрадниками.

Ворогів можуть судити, можуть утримувати в полоні, можуть обмінювати, або навіть амністувати, можуть просто відпускати додому після закінчення війни. Але тих, кого вважають зрадниками, жорстоко знищують відразу і без розмов.

В усі часи, у всіх війнах, у всіх державах і арміях тих, кого вважали зрадниками, колишніми своїми, вішали без особливих судів і наслідків. Тому росіяни весь цей час ненавиділи нас набагато більше, ніж ми їх. Тому що ми вважали їх агресорами і ворогами. А вони весь цей час вважали нас колишніми своїми і зрадниками.

Зрадників завжди ненавидять в рази більше. І прагнуть ліквідувати у найпершу чергу. Як кілька днів тому це зробили наші вороги-росіяни зі своїм депутатом Вороненковим. Його вони ненавиділи ще більше, ніж нас. Тому що він був для них набагато ближче. Адже ми з вами теж набагато більше ненавидимо своїх зрадників, ніж безпосередньо самих російських військових, правда? І в першу чергу хочемо знищити будь-яких своїх колишніх чиновників і силовиків, які перейшли на бік окупанта. Це цілком природно. Тому що вони для нас зрадники.

До сьогоднішнього дня в Росії нас завжди вважали зрадниками. Своїми, які чомусь втекли з стійла. Але тепер вони вголос починають говорити про те, що український народ, мовляв, треба якось там вивчити і проаналізувати. І це значить, що вони нарешті починають розглядати цей український народ, розглядати нас з вами, як щось окреме від самих себе і принципово інше. Це означає, що сьогодні, за три роки війни нам з вами нарешті вдалося заслужити, щоб нас перестали вважати своїми. Перестали вважати зрадниками. Тепер нам слід заслужити почесний титул ворогів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...