На Чорнобильській АЕС "відмивали" гроші з допомогою храму

Слідство з'ясувало, що незаконно привласнені гроші легалізувалися через рахунки Свято-Іллінської Єпархії УПЦ в Славутичі, а далі - відправлялись за кордон.

Фото: ridna.ua

Поліція підозрює керівників Чорнобильської АЕС в махінаціях з радіоактивним ломом на станції. Про це свідчить постанова Печерського районного суду від 15 червня, опубліковане на сайті Єдиного держреєстру, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.нет.

Наразі правоохоронці ведуть розслідування організації незаконного перерахування держкоштів за демонтаж металоконструкцій станції, який насправді не виконується, а також подальшу його реалізацію за заниженими цінами.

За даними реєстру, було встановлено, що з 2012 року і до цих пір проводилися тендери із закупівлі робіт з демонтажу, переробки обладнання та конструкцій ЧАЕС, учасниками. Переможцями тендеру було визначено ТОВ Промметбуд, ТОВ Метресурс і ТОВ Метал-сервіс плюс. З цими компаніями укладались договори про виконання робіт і надання послуг, частина з яких не виконувалася. Далі лом реалізовувався за заниженими цінами, зазначає джерело.

Гроші реалізовували шляхом перерахування на рахунки Свято-Іллінської Єпархії УПЦ в Славутичі. Після цього гроші йшли на рахунки іноземних компаній, одна з яких - естонська компанія Мacte Gzu Ou.

Як з'ясували слідчі, в період з 2013 по 2015 року посадові особи ЧАЕС за нібито виконані послуги, а також закупівлю товарів перевели понад 17,87 млн гривень на підприємства з ознаками фіктивності. Чиновники привласнювали і частину міжнародної допомоги, виділеної на придбання будматеріалів і техніки.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...