Обшуки в десятьох місцях: У Фінляндії - велика спецоперація проти компанії, ймовірно пов’язаної з росіянами

У ході операції конфіскували матеріали та допитали сімох людей, з яких двох затримали.

У Фінляндії почали спецоперацію проти фірми росіян. Ілюстрація: УНІАН.

Влада Фінляндії у суботу почала масштабну поліцейську операцію, в ході якої пройшли обшуки у зареєстрованій у Фінляндії компанії, підозрюваної у відмиванні грошей. Як повідомляє Yle, в спецоперації у архіпелазі Турку і регіоні Варсінай-Суомі взяли участь понад сто представників правоохоронних органів, передають Патріоти України.

В ході операції поліцейські обшукали будинки, а також офіси зареєстрованої в Фінляндії компанії, власники якої перебувають в іншій країні Євросоюзу. Обшуки проходили приблизно в десятьох місцях. Поліція не розкриває назву компанії, проте за даними фінських ЗМІ це компанія Airiston Helmi.

Центральна кримінальна поліція підозрює, що фірма займалася відмиванням грошей в особливо великих масштабах, а також використовувала для роботи нелегалів. Фірма могла провести фінансові махінації на кілька мільйонів євро.

В операції кримінальній поліції допомагав береговий патруль і поліцейська служба регіону Варсінайс-Суомі. Над територією поширили заборону на польоти. У ході операції конфіскували матеріали та допитали сімох людей, з яких двох затримали. Серед допитаних - громадяни декількох країн. Вранці в неділю поліція повідомила ще про одне затримання.

Раніше цього року фінські ЗМІ повідомили про те, що компанія, пов'язана з росіянами, мала проблеми з фінською владою. Вона надавала туристичні послуги із порушенням отриманого від фінської влади дозволу на будівництво. Поліція відмовилася підтвердити, чи велися обшуки саме у цій компанії.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...