"На Донбасі і на території Ростовської області зараз перебуває вся реальна міць армії Росії", - політолог

За словами Михайла Тульського, у російських військах переважна кількість воїнів зброю в руках тримати не збираються.

Володимир Путін. Фото google.com

Росія сконцентрувала на окупованих територіях Донбасу і на кордоні з Україною всю боєздатну частину своєї мільйонної армії. Про це в інтерв'ю Оnline.ua заявив російський політолог і соціолог, президент дослідницького центру "Політична аналітика" Михайло Тульський, передають Патріоти України.

За його словами, незважаючи на те, що в російських військах формально більше 1 мільйона людей, із них тільки близько 100 тисяч можуть реально воювати.

"Там (у складі армії РФ, - ред.) і прикордонні війська, і ракетники, і військкомати, і штабісти, фізруки, секретарі із секретарками, і інші різні люди, які зброї в руках не тримали і не збираються, а якщо і тримали - то не готові самі під кулі і снаряди... Тому тих, хто реально може воювати - близько 100 тис. людей, і тому на Донбасі і на території Ростовської області зараз перебуває вся реальна міць армії Росії", - наголосив політолог.

Крім того, Тульський нагадує, що Путін веде війну в Сирії, де воює близько 20 тис. осіб.

"Плюс війна в Ємені, де теж кілька тисяч людей. Є війська у Вірменії, Таджикистані, Придністров'ї, В'єтнамі і т.д. Більше військових у Путіна немає. Можна кинути в Україну необстріляні частини, але це може закінчитися трагічно для Путіна. Якщо російська армія почне розбігатися, то путінський режим може впасти", - наголосив політолог.

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...