На два місяці: Суд взяв Надію Савченко під варту

Нардеп залишатиметься під арештом без права внесення застави.

Надія Савченко у залі суду. Фото:Громадське радіо

Суд обрав запобіжний захід Надії Савченко. Її арештували до 20 травня 2018 року без можливості внесення застави. Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо з зали Шевченківського районного суду міста Києва, передають Патріоти України.

Таке рішення ухвалив суддя Євген Сидоров. "Коли мене закриють, вам це дасться дорожче… Те, що про мене розповідають — я доведу, що це не так", — сказала Савченко перед тим, як суддя зачитав рішення.

Також вона звернулася до президента Росії Володимира Путіна із проханням звільнити українських політв’язнів. "Я хочу звернутися до Путіна .. відпустіть українських політв'язнів. Після виборів в РФ, є можливість, є політичне вікно звільнити людей. Я допомагала цим людям і буду допомагати в подальшому", - сказала вона.

Сьогоднішнє засідання тривало понад шість годин. Суддя перебував у нарадчій кімнаті понад дві години. Прокурор вимагав для Савченко 60 діб арешту без можливості внесення застави.

Сторона захисту Савченко вимагала відпустити нардепа додому.

Як відомо, під час засідання Надія Савченко оголосила голодування. "Я нікуди не втечу. Я залишаюся в Україні, бо я герой України", — сказала вона.

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...