На фронті знову гаряче: За минулу добу бойовики обстрілювали позиції АТО 85 разів

Постраждав Маріупольський, Донецький та Луганський напрямки.

Українські силовики відбили атаку терористів. Фото google.com

Українські військові відбили атаку диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) бойовиків у зоні АТО на Маріупольському напрямку. Про це сказано в повідомленні штабу АТО в Facebook, передають Патріоти України.

Загалом, за минулу добу, 31 липня, бойовики, порушуючи Мінські домовленості, 85 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, з них - 37 на Донецькому, 34 на Маріупольському, 13 на Луганському напрямку.

"На Донецькому напрямку противник застосував важку артилерію 152 і 122 мм. У районі Авдіївки вночі було особливо гаряче, ворог використав понад 100 боєприпасів. З мінометів різного калібру, гранатометів та кулеметів противник обстрілював наші позиції в Опитному, Авдіївці, Зайцеве та Псіках. Неспокійно було в Майорську, Камінці та Троїцькому", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначено, що на Маріупольському напрямку по Широкине та Мар`їнці окупанти застосували міномети. У Красногорівці вогонь вели з 82 мм мінометів та стрілкової зброї. По Водяному та Старогнатівці працювали ворожі БМП. Біля Мар'їнки, Старогнатівки та Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.

"Близько 22:42 в районі Богданівки виявили ДРГ противника в кількості 5 людей. Підійшовши на дистанцію 100 метрів, ворог відкрив вогонь із стрілкової зброї та АГС-17. Завдяки діям особового складу вогнем у відповідь із АГС та стрілкової зброї ДРГ було відкинуто. Вогнева сутичка продовжувалася 18 хвилин", - говорить повідомлення.

До того ж, зазначено, що противник вів повітряну розвідку в районі Новотроїцького.

Маневр Обами та операція наступник: Байден може відмовитись від подальшої участі в президентських перегонах, щоб гарантувати демократом перемогу над Трампом – ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 9:23

Президент США Джо Байден влітку може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів на користь дружини колишнього президента США Барака Обами – Мішель Обами. Про це пише солідне німецьке видання Der Spiegel . Як зазначається в публікації, в Демократичні...

Відбити партнера у Росії? Макрон закликав Європу оновити економічні зв’язки з Китаєм

понеділок, 6 травень 2024, 8:56

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що європейським країнам потрібно оновити економічні зв’язки з Китаєм. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. За словами французького лідера, Європа хоче більше взаємності в економічних зв’язках з К...