На кордоні з Росією затримали інженера "Антонова", який намагався вивезти з України креслення літаків та гелікоптерів

В інженера також знайшли рекламну продукцію держпідприємств "Укроборонпром" та ПАО "Мотор Січ".

На Харківщині затримали інженера "Антонова" з кресленнями літаків. Фото: Телеграф.

У Харківській області прикордонники затримали інженера державного авіапідприємства "Антонов", який намагався вивезти в Російську Федерацію креслення літаків і гелікоптерів. Як повідомили УНІАН у прес-службі Держприкордонслужби, чоловіка затримали прикордонники відділу "Вовчанськ" Харківського загону сьогодні, 1 грудня, передають Патріоти України.

Під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску "Плетенівка" правоохоронці провели огляд речей одного з пішоходів, громадянина України, який намагався потрапити до Росії. В сумці жителя Київської області спільна оглядова група виявила креслення літаків, гелікоптерів та іншої продукції Конструкторського бюро державного підприємства "Антонов", а також рекламну продукцію держпідприємств "Укроборонпром" та ПАО "Мотор Січ".

Прикордонники з’ясували, що 59-річний інженер на даний момент перебуває у відпустці та мав намір відвідати родичів у РФ. Прикордонники виявлену продукцію вилучили та передали співробітникам СБУ в Харківській області. Тривають слідчі дії.

Для довідки: Держпідприємство "Антонов" - єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...