На Маріупольському напрямку "гаряче": Українські війська приведено у стан підвищеної бойової готовності (відео)

Ситуація по всій лінії розмежування значно загострилася.

Бойовики посилили обстріли українських позицій. Фото: Kherson.life.

Бойовики не припиняють обстріли українських позицій на лінії Широкине-Водяне. Застосовують не лише міномети, а й ствольну артилерію. Стріляють із окупованих ними Саханки та Ленінського, передають Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Українські військові відповідають вогнем із гранатометів, калібри яких не заборонені Мінськими угодами. До місця боєзіткнення журналістів не допускають. Проте розриви снарядів чутно за кілька кілометрів.

Попри оголошений режим тиші та процес розведення сил від лінії розмежування на трьох ділянках фронту, бойовики знову активізувалися, розповідають військові. Тож тільки-но ситуація поблизу Широкиного загострилася, весь особовий склад - у стані підвищеної бойової готовності.

Військові розповідають, що найбільше від ворожого вогню потерпає цивільне населення: у Водяному внаслідок мінометного обстрілу були пошкоджені будинки місцевих мешканців. Також постраждала й 78-річна жінка.

Попри значне загострення ситуації по всій лінії розмежування, військові переконують, що оборону тримають міцно, і не радять місцевим мешканцям панікувати.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...