На міністра енергетики Насалика завели справу через неправдиву декларацію - ГПУ

Йдеться про суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ігор Насалик. Фото:24 канал

Генеральна прокуратура України на підставі висновків Національного агентства з питань запобігання корупції внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про декларування недостовірних даних міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, який задекларував мільйонні пожертви для партії Порошенка. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, зазначають Патріоти України.

Повідомляється про відкриття досудового розслідування за фактом декларування Ігорем Насаликом недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

Аналогічне досудове розслідування розпочато через декларування недостовірних відомостей суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних прав Євгеном Литвиновим.

Раніше відповідні висновки НАЗК були спрямовані в НАБУ за підслідністю, але досудові розслідування так і не були розпочаті. У повідомленні не вказано, в деклараціях за який період внесено недостовірні відомості.

У НАЗК нагадали, що правопорушення, передбачені статтею 366-1 КК України, тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Слід нагадати, що міністр Насалик задекларував два нових Mercedes, куплених в 2016 році. Також відомо, що міністр живе в Конча-Заспі і має квартиру на Хрещатику.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...