На Мінську-2: Український парламентер розповів про нікчемність ватажків "ДНР / ЛНР"

Майже 3 млн осіб на Донбасі змушені жити в злиднях і нелюдських умовах через злочини невеликої групи людей, які дуже бояться відповідальності.
Роман Безсмертний. Фото: bykvu.com.

Ватажки самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" не приймають будь-яких політичних рішень без вказівки Кремля, а також фактично не беруть участі в переговорному процесі щодо врегулювання ситуації на сході України. Про це представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний розповів в інтерв'ю "Апостроф", передають Патріоти України.

"Все, що робиться цими людьми, за змістом, способом і часом відбувається так, як їм сказали в Кремлі", - говорить Безсмертний. При цьому він пояснює, чому представники так званих "ДНР" і "ЛНР" зараз піднімають тему невідповідності Мінська-2 їхнім інтересам: "Їх позиція тут - відповідний номер. На словах Росія демонструє повну відданість Мінському процесу. Націленість на виконання цих пунктів. Але насправді Москва трактує позиції угод як хоче. І, м'яко кажучи, філософськи ставиться до їх виконання".

"Є таке відчуття як страх. На сьогоднішній день саме страх керує ними (ватажками "ДНР / ЛНР", - ред.). На жаль, немає таких ліків або політичної платформи, яка б допомогла подолати дане почуття. Тому що частина цих людей скоїли злочини, які знаходяться за рамками можливих параграфів і пунктів амністії. Тому їх доля зрозуміла і очевидна. У зв'язку з цим я розумію, звідки беруться відповідні заяви і так далі. У даному випадку мова йде не про долю тих, хто робить подібні заяви, хто приймає рішення, мають ознаки кримінального злочину ... Йдеться про людей, які там живуть. Це майже 3 млн осіб, які змушені жити в злиднях і нелюдських умовах через злочини невеликої групи людей", - підкреслив дипломат.

Говорячи про роль представників бойовиків, Безсмертний зазначає: "Формат Тристоронньої контактної групи - це ОБСЄ, Росія та Україна. Якщо Київ або Москва вважають за потрібне вислухати пропозицію представника окремих районів Донецької області або окремих районів Луганської області, то їм надають слово. Але вони не є учасниками Тристоронньої контактної групи. Незважаючи на те, що в ході бесіди ми йдемо на діалог з ними, це не передбачено форматом переговорного процесу. Тобто, переговори ведуться між Україною і Росією".

У той же час, український дипломат, вважає, що відмінності між позиціями так званих "ДНР" і "ЛНР" на переговорах в Мінську є тільки зовнішнім відчуттям, "тому що позиція Москви є одночасно позицією представників і Донецька, і Луганська".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...