На місце Сергєєва: Порошенко призначив нового постпреда України в ООН

Володимир Єльченко вже має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час нашого членства в цьому органі в 2000-2001 роках.

Володимир Єльченко. Фото:tsn.ua

Президент Петро Порошенко підписана 9 грудня указ про призначення Володимира Єльченка новим Постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй. Документ №690 розміщено на сайті глави держави, повідомляють Патріоти України.

"Це людина, яка знає ООН як свої п'ять пальців, користується там високим авторитетом і має унікальний досвід представлення України в Радбезі під час нашого членства в цьому органі в 2000-2001 роках", - прокоментував призначення глава МЗС України Павло Клімкін.

На думку Клімкіна, важливим і корисним на новій посаді стане також досвід роботи Єльченка Послом України в Росії. "Він чудово розбирається в особливостях російської дипломатії.

Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора", - сказав головний український дипломат.

На цій посаді Єльченко змінив Юрія Сергєєва, який безперервно був представником України при ООН з 2007 року. До речі Павло Клімкін відзначив ефективну роботу Юрія Сергеєва на посаді Постійного представника.

Він зазначив, що досвід фахівця такого високого рівня потрібен на Батьківщині. "Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди", - сказав Клімкін.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...