На озброєння Нацгвардії надійшов новий бронеавтомобіль "Козак -5" (фото)

"Козак-5" оснащений броньованою вежею.

Нацгвардія отримала бронеавто 'Козак-5. Фото: autoconsulting.com.ua.

Спецзагін "Вега" Нацгвардії провів навчання з ліквідації диверсійно-розвідувальних груп противника. Евакуацію пораненого з поля бою виконував ще один бронеавтомобіль українського виробництва - "Козак-5", який був представлений восени 2016 року, передають Патріоти України з посиланням на Autoconsulting.com.ua.

Його повна маса - 10 т, а довжина "Козак-5" складає 6100 мм, ширина - 2300 мм, висота по даху корпусу - 2250 мм. Він має багато додаткового обвісу порівняно з "Козак-1" й адаптований до вимог військових. Крім того, у "Козак-5" зовсім інша передня "маска" і кращі технічні параметри.

Крім виставки "Зброя та безпека", "Козак-5" особливо ніде не демонстрували, але виявилося, що він вже служить у спецзагоні "Вега", де, судячи з хреста на корпусі, виконує роль медавтомобиля. При цьому "Козак-5" також оснащений броньованою вежею, з якої можна вести вогонь з автоматичної зброї.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...