Ті, хто наразі завдає найбільших втрат окупантам: В Україні стартував відкритий чемпіонат серед снайперів

Кращі снайперські пари силових органів, за плечима яких бої з російськими окупантами на Донбасі, ділитимуться досвідом та визначатимуть, хто кращий.

В Україні проходять змагання снайперів. Фото: прес-служба НГУ.

Під Києвом розпочався 4-ий відкритий чемпіонат Національної гвардії України серед снайперських пар. Про це повідомляє прес-центр НГУ, передають Патріоти України.

Протягом 4 днів понад півсотні учасників змагань поміряються силами у виконанні вправ поліцейської та військової тематики, вдень і вночі, продемонструють свої навички в орієнтуванні в лісі, виконуватимуть комплексні вправи з тактики. На завершальному етапі спецпризначенці зійдуться у «снайперській дуелі».

Усі учасники чемпіонату знаходяться в рівних умовах. Кожна вправа та її особливості доводяться за 5 хвилин до виконання. У такому випадку для досягнення високого результату військовослужбовець має швидко орієнтуватись, які поправки вносити, щоб уразити мішень точно в ціль.

Головна особливість снайперських змагань в тому, що куля має влучити в чітко визначене місце на мішені діаметром 15-22 міліметрів. Вправи виконуються на дистанціях від 100 до 800 метрів. Усі учасники змагання стріляють зі своєї штатної зброї.

«Щороку ми намагаємось підвищувати організацію чемпіонату до змагань світового рівня, що проводяться в Чехії. Цього року за звання найкращого змагаються снайперські пари підрозділів спеціального призначення всіх структурних підрозділів Нацгвардії та інших військових формувань і правоохоронних органів України», – розповів головний суддя змагань полковник Олександр Філіпов.

Цьогоріч за золоті нагороди гвардійської якості змагаються 28 команд, з яких 19 представляють Національну гвардію, всі решта Збройні сили України, Національну поліцію України, Державну прикордонну служби України.

«З Національною гвардією ми давно і тісно співпрацюємо. У цьому турнірі ми беремо участь вже третій рік поспіль. Кожен раз організація змагань проходить на дуже високому рівні. Снайперська школа Національної гвардії – це найкраще, що зараз є в Україні, тому гвардійці мають дуже високий рівень підготовки. Для нас важлива участь в цих змаганнях, тому що тут ми отримуємо новий досвід роботи в полі за військовою тематикою. А наш козир вправи поліцейської тематики – це робота»– поділився своїми спостереженнями боєць спецпідрозділу Національної поліції України «КОРД».

Відкритий чемпіонат НГУ серед снайперських пар триватиме до 14 вересня. Найкращі снайпери будуть оцінюватись як в особистому, так і командному заліках, а також в номінації «Снайперська дуель». Змагання серед снайперів започатковані в Нацгвардії у 2014 році. Необхідність їх проведення викликана потребою підняття рівня снайперської майстерності, а також вивчення передового досвіду з підготовки снайперських пар підрозділів спеціального призначення інших військових формувань та правоохоронних органів.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...