На провокації у Чорному морі ЗСУ відкриватимуть вогонь у відповідь - Полторак

Міністр оборони підкреслив, що українські збройні сили після обстрілу вантажного літака у Чорному морі не припинять виконання операцій.

Степан Полторак. Фото:mil.gov.ua

Збройні сили України не припинять виконання операцій у Чорному морі після обстрілу вантажного літака із захоплених Росією бурових установок. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Завдання, які вони виконували, вони будуть виконувати. Ситуації, коли Росія нас постійно провокує, вони є і будуть", - зазначив Полторак.

Він зазначив, що в разі обстрілу бойової авіації Україна має право відкрити у відповідь вогонь.

"Там був не бойовий, а транспортний літак. Якщо відкривається вогонь по бойовому літаку, то ми, звичайно ж, відкриваємо вогонь у відповідь. Якщо є обстріл нашого бойового літака на нашій території, то льотчик має право і зобов'язаний відкривати вогонь", - підкреслив міністр.

Він додав, що політ українського військового літака проходив виключно в межах території України.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...