На Росії хлопець отримав рік колонії за пост ВКонтакте

За версією слідства, 21-річний росіянин Максим Кормеліцький в січні 2016 опублікував фотографію з зимових водохресних купань і в коментарі до неї образив людей, які брали участь в обряді.

Максим Кормеліцький був активістом опозиційної партії РПР-ПАРНАС. Фото: svoboda.org.

Бердський міський суд Новосибірської області (Росія) засудив 21-річного Максима Кормеліцького за коментар в соціальній мережі "ВКонтакте" про водохресні купання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За версією слідства, Кормеліцький в січні 2016 опублікував фотографію з зимових водохресних купань і в коментарі до неї образив людей, які брали участь в обряді.

Висловлювання, як вважає сторона звинувачення, спрямовані на "розпалювання ненависті і ворожнечі за ознаками ставлення до релігії, зроблені привселюдно і з використанням мережі інтернет". Подібні дії підпадають під Кримінальний кодекс.

Слідство посилається на експерта, який оцінив текст коментаря, і який вважає, що в підписі обвинувачений "явно негативно оцінив дії людей, що купаються". Коментар на засіданні не був озвучений через нецензурні слова.

Прокурор заявив, що Кормеліцький образив віруючих, так як "є атеїстом і відчуває ненависть до людей, які сповідують християнство". Сам підсудний стверджував, що просто оцінив "розумовий стан людей, які жертвують своїм здоров'ям заради релігії".

Журналісти відзначають, що чоловік вже був судимий за розповсюдження екстремістських матеріалів і завідомо неправдивих повідомлень про терористичний акт. Прокурор називав Кормеліцького соціально небезпечною особою і вимагав для нього два роки колонії.

У своєму останньому слові чоловік попросив суд прийняти до уваги той факт, що автором картинки є не він:

"Я скопіював її з іншого співтовариства. Крім мене, перепост зробили близько 70 осіб. Вважаю дивним, що в підсумку судять тільки мене одного через те, що хтось із православних активістів побачив саме мою сторінку. У мене не було ніяких закликів до насильства, була тільки образа. Цей проступок я усвідомив, каюсь в скоєному і прошу призначити покарання, не пов'язане з позбавленням волі ".

Суддя Тетяна Васюхневич прийняла рішення присудити Кормеліцькому рік колонії і додати до покарання ще три місяці через непогашену судимість. Засуджений заявив, що подаватиме апеляцію.

Видання "Курьер.Среда.Бердск" повідомляє, що раніше Кормеліцький був активістом опозиційної партії РПР-ПАРНАС, але вийшов з неї після скандалу. Активіст пов'язує переслідування зі своєю політичною діяльністю

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...