На Росії придумали ще один привід засадити за грати

До Держдуми внесено законопроект, що дозволяє садити в тюрму за "образу гімну".

За наругу над гімном РФ будуть саджати у в'язницю. Фото: Е1.RU.

Верховний суд Росії підтримав проект законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за образу гімну країни. Про це 24 травня заявив один з авторів документа, сенатор Вадим Тюльпанов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зазначається, що за наругу над гімном РФ законопроект пропонує карати аж до позбавлення волі на строк до року.

У відгуку Верховного суду зазначається, що пропозиція є обґрунтованою. Уточнюється, що судді виходили з принципу рівності статусів державних символів - згідно з Конституцією, герб, гімн і прапор мають однаковий статус.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що необхідність змін обумовлена, зокрема, "скандальною" подією, що сталася в Севастополі 8 квітня 2016 року. Тоді при виконанні гімну Росії на одному з публічних офіційних заходів грубо спотворили слова і музику.

Нагадаємо, Держдума підтримала закон про створення Нацгвардії Росії, бійцям якої дали право застосовувати силупроти громадян без попередження.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...