На саміті НАТО у Варшаві Столтенберг і Кемерон закликали діяти більш жорстко щодо Москви

Лідери Альянсу погодили спільну політику стримування Росії.

Столтенберг. Ілюстрація: ЖЖ

У суботу, 9 липня, лідери НАТО узгодили "тверезу" політику стримування Росії, що стало відповіддю на агресивні дії Москви в Криму та на Донбасі, заявив генсек Альянсу Йенс Столтенберг, повідомляють Патріоти України.

За його словами, президент Росії Володимир Путін виступив проти рішення НАТО розмістити чотири батальйони в Польщі та країнах Балтії, назвавши це прямою загрозою для Москви.

"Альянс об'єднаний, ми діємо разом", - заявив Столтенберг, коли його запитали про переговори з Росією. Генсек НАТО додав, що спільним посланням Альянсу для Кремля можна вважати те, що організація діє на основі двох засад - переговорів і оборони.

Так, ключовим питанням на дводенному саміті НАТО в польській столиці була роль ядерної зброї у глобальній політиці, після того, як у Великобританії заявила про готовність вийти з ЄС.

"Ядерне стримування залишається істотним, на мій погляд, не тільки для безпеки Великобританії, але, як наші союзники визнають тут сьогодні, для загальної безпеки НАТО", - сказав на прес-конференції прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Політик додав, що Великобританія повністю підтримує заходи, прийняті НАТО у відповідь на кризу в Україні, і підкреслив, що у діалозі із Москвою треба діяти більш жорстко.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...