Чого нам варто чекати: Росія розгорнула додаткові бойові підрозділи та системи на українських кордонах

Експерти підкреслюють посилення російської військової активності ще з травня. Наразі існує ймовірність повномасштабного наступу.

Експерти спостерігають активізацію російської армії. Фото google.com

Росія розгорнула додаткові бойові підрозділи та системи на українській півночі, сході та біля південних кордонів. Це може свідчити про наближення драматичної ескалації насильства, яке матиме серйозні наслідки для нашої держави, повідомляють Патріоти України з посиланням на Business Insider.

Про це сказано у звіті експертів Інституту дослідження війни, які склали карту російських військ біля України станом на 12 серпня 2016 року.

Аналітики також зазначають, що російська воєнна активність посилилася з травня, коли міністр оборони Сергій Шойгу оголосив про створення трьох нових дивізій на західному та південному регіоні РФ.

Усього за п'ятиденний термін, з 7 до 12 серпня, Росія відправило додаткові військово-морські та повітряні бойові одиниці, а також наземні сили, важке озброєння та ракети С-400. Москва також влаштувала провокаційні маневри в молдавському Придністров'ї та на східному українському кордоні. Експерти припускають, що все це може виявитися підготовкою до повномасштабного вторгнення.

"Российские силы сейчас могут начать военные операции против Украины с разных направлений, что делает Украину уязвимой перед российскими или пророссийскими силами. Украинской армии придется разделить силы, чтобы дать ответ угрозам с разных сторон", — сказано в статті.

Експерти також припускають, що Україна може почати військову мобілізацію, що сильно вдарить по українських фінансах та крихкій політичній ситуації в країні.

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...