На військову базу в Росії з Сирії доставлені цивільні особи-громадяни РФ, - Reuters

Один з водіїв таємничих автобусів сказав, що поїздка в Молкіно могла бути "екскурсією".

Один з автобусів, який з Сирії привіз цивільних на військову базу в РФ. Фото: Рейтерс.

Три групи громадян Росії, які за твердженнями Кремля є мирними жителями і вирішили воювати в Сирії поза офіційними військовими місіями, були нещодавно доставлені з сирійського Дамаска на військову базу РФ. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Видання уточнило, що цивільні були нібито доставлені з Сирії прямо до бази Міноборони Росії в Молкіно. Як свідчать дані на сайті Кремля, Молкіно – це місцева 10 бригада спецназівців. "Це дає рідкісні свідоцтва прихованої російської військової місії в Сирії", – наголошується у публікації Reuters. Видання також припустило, що ці групи осіб можуть стояти за повітряними ударами в Сирії та підготовкою сирійських військ.

Повідомляється, що у Сирії на стороні військ президента країни Башара Асада воюють більше 2 тисяч російських контрактників. Відомо, що вони перевозяться сирійською авіакомпанією Cham Wings. Репортери видання зафіксували чартерний рейс цієї авіакомпанії з Дамаска до цивільного аеропорту в Ростові-на-Дону 17 квітня 2018 року.

Так, журналісти спостерігали, як групи чоловіків покидають термінал через відокремлений від звичайних пасажирів вихід. Чоловіки сіли на три автобуса, які доставили їх у район, який переважно використовується персоналом аеропорту. У багажниках автобусів були доставлені численні негабаритні сумки, а чоловіки, одягнені в цивільний одяг, вийшли з транспорту, завантажили сумки і повернулися. Всі три автобуси прибули в Молкіно незадовго до півночі.

Журналісти зв'язалися з власниками деяких автобусів і ті розповіли, що здають в оренду свій транспорт, проте не сказали кому саме. Один з водіїв сказав, що поїздка в Молкіно могла бути екскурсією.

Зазначається, що один з автобусів, білий 33-річний "Неоплан" з логотипом туристичної компанії, був імпортований до Росії у 2007 році, та спершу був зареєстрований у місті Печори. Дмитро Уткін, ідентифікований трьома джерелами як лідер контрактників, раніше командував підрозділом спеціальних сил у Печорах.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...