На закритому з'їзді: БПП вирішив відібрати мандат у Томенка і Фірсова, - джерела

Прес-служба БПП повідомила, що рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів Томенка і Фірсова було прийнято, посилаючись на ст. 81 Конституції.

Микола Томенко. Фото:www.bbc.com

Депутатів Верховної Ради Єгора Фірсова та Миколу Томенка, які покинули фракцію БПП, позбавили депутатських мандатів. Таке рішення було прийнято на закритому з'їзді партії Блоку Петра Порошенка, повідомляють джерела LB.ua серед делегатів, інформують Патріоти України.

Як повідомляє співрозмовник видання, таке рішення було прийнято більшістю делегатів перед закриттям з'їзду. У свою чергу, цю інформацію після закінчення з'їзду журналістам підтвердив депутат БПП Артур Герасимов:

"Було обговорення щодо оцінки діяльності депутатів Блоку Петра Порошенка - Солідарність в парламенті. З'їзд надав задовільну оцінку депутатів в цілому, але окреме обговорення стосувалося тих депутатів, які написали заяви і вийшли з фракції. Згідно 81-ї статті Конституції з'їзд прийняв рішення щодо виключення цих депутатів і складання ними депутатських мандатів. Я маю на увазі Миколу Томенка і Єгора Фірсова".

Прес-служба БПП на сторінці в Facebook повідомила, що рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів Томенко і Фірсова було прийнято посилаючись на ст. 81 Конституції.

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...