На засіданні РНБО вирішили створити угруповання ВМС ЗСУ в Азовському морі

​Також Рада нацбезпеки підтримала пропозицію президента щодо непродовження дії договору про дружбу з РФ.

Засідання РНБО. Ілюстрація:24 канал

На сьогоднішньому засіданні РНБО прийнято ряд рішень, що стосуються оборонного бюджету, захисту національних інтересів в Азовському морі, екологічної ситуації в окупованому Криму і рішення про непродовження договору про дружбу з РФ. Про це повідомляє прес-служба РНБО, зазначають Патріоти України.

У 2019 на потреби сектора безпеки і оборони України буде спрямовано понад 5% ВВП. Будуть закуплені нові зразки озброєння, посилена система протиповітряної оборони, кібербезпека, посилена контррозвідувальна діяльність.

"Одним з важливих пріоритетів бюджету на наступний рік за дорученням президента України визначено істотне збільшення грошового забезпечення військовослужбовців", - повідомили в РНБО.

На засіданні вирішили посилити військово-морську присутність України в Азовському морі. Там буде створено корабельно-катерне угруповання ВМС ЗСУ, розроблена відповідна інфраструктура, підрозділи берегової оборони буде забезпечено новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

Також на РНБО вирішили невідкладно прийняти Морську доктрину України та вдосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

Крім того Україна повинна відпрацювати спільну позицію з міжнародними партнерами з протидії техногенній катастрофі в окупованому Криму.

"РНБО України підтримала пропозицію Президента України щодо непродовження дії договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років", - сказано в повідомленні.

Рада також прийняла рішення щодо забезпечення надійного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...