На жінках та дітях: Шойгу розповів про випробування новітніх озброєнь у Сирії

РФ не звертає уваги на критику більшості країн арабського світу, тому російські військові продовжують випробовувати в Сирії нове озброєння.

РФ випробовує нове озброєння в Сирії. Фото ua.krymr.com

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу висловив задоволення військовою кампанією Москви в Сирії й заявив, що вона стала хорошим випробуванням нових систем озброєнь і сил спецпризначення, повідомляють Патріоти України.

Виступаючи в Державній думі Росії, він заявив, що з 162 випробовуваних в Сирії нових систем озброєнь тільки 10 не виправдали надій.

Крім того, додав він, завдяки 1760 бойових вильотів російської авіації в Сирії майже 90 відсотків військових льотчиків Росії отримали бойовий досвід.

Міністр також назвав успішною місію єдиного російського авіаносного корабля «Адмірал Кузнєцов» до берегів Сирії, незважаючи на те, що два з літаків із цього корабля в перебігу місії були втоплені. За його словами, отриманий досвід дозволить уникнути помилок у майбутньому.

На Заході й у значній частині арабського світу різко критикують російську військову кампанію в Сирії на підтримку владного режиму авторитарного президента Башара аль-Асада, якому в багатьох західних і арабських країнах відмовили в легітимності. За їхніми даними, які частково грунтуються й на повідомленнях самих російських військових, головною метою ударів Росії стали не ісламісти, як стверджує Москва, а інші противники Асада, в тому числі й ті, які мають підтримку Заходу й арабського світу.

Опублікував: Олена Сім

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...