НАБУ взялося за "рюкзаки Авакова"

Суд надав доступ детективам НАБУ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для МВС "Дніпровенд", до закупівлі яких причетний син Арсена Авакова.

Фірма, пов'язана з Аваковим-молодшим, закуповувала тактичні рюкзаки по 3 тисячі гривень за штуку. Фото: oligarh.net.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в рамках досудового розслідування отримає доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для МВС "Дніпровенд", яку пов'язують із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це йдеться в постанові Солом’янського районного суду міста Києва від 23 березня 2016 року, повідомляють Патріоти України.

"Надати дозвіл детективам Національного бюро Другого підрозділу (відділу) детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України... на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ "Комерційний банк "Преміум" щодо рахунків №26004001008448 та №26054070108448, що належать ТОВ "Дніпровенд", з можливістю ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх оригінали", - зазначається у постанові.

При цьому зауважується, що досудовим розслідуванням було встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою із суб'єктами господарської діяльності зробили розтрату довіреного їм майна при закупівлі 6000 рюкзаків для потреб бійців у зоні АТО.

За результатами застосування переговірної процедури МВС України закупило рюкзаки в ТОВ "Дніпровенд".

Поряд із цим підкреслюється, що у переможців тендера відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, а закупівля, у свою чергу, була здійснена за завищеними цінами.

У зв'язку з цим детектив НАБУ звернувся із клопотанням у суд, у якому просив дозволити тимчасовий доступ до документів і рахунків, які перебувають у володінні ВАТ "Комерційний банк "Премиум" та куди було переведено на два рахунки 1,4 і 2,3 млн грн.

Суд це клопотання задовольнив.

Як повідомлялося, ГПУ розпочато кримінальне провадження щодо закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Раніше журналіст Роман Бочкала повідомив, що Міністерство внутрішніх справ України закупило рюкзаки за 3 тис. грн за штуку на загальну суму 14,5 млн грн.

Згодом на YouTube з'явилося відео нібито розмови екс-заступника міністра Сергія Чеботаря і людини, схожої на сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова. На відео двоє чоловіків розмовляють про постачання рюкзаків для підрозділів МВС, при цьому в кабінеті, нібито Чеботаря, знаходиться ще одна людина.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...