​Надавати Асаду та Путіну разом: Катар має намір озброювати повстанців у Сирії незалежно від політики Трампа

Друга за багатством країна арабського світу налаштована не дати Кремлю і його кривавому союзнику стяжати лаври переможців. Перша держава, Саудівська Аравія, щоб не втратити обличчя, має бути не менш рішучою.

Катар продовжить озброювати сирійських повстанців, навіть якщо обраний президент Дональд Трамп припинить участь США в сирійському конфлікті. Про це заявив міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммад бін Абдуррахман Аль Тані, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

При цьому міністр також додав, що багаті країни Перської затоки не «співатимуть соло» в постачанні снарядів повстанцям для захисту від сирійської і російської авіації. За словами Аль Тані, поки повстанці потребують військової допомоги, будь-яка спроба поставки зенітно-ракетних комплексів в Сирію повинна бути прийнята прихильниками повстанців колективно.

Як повідомляють журналісти, деякі західні чиновники побоюються, що, стривожені підтримкою авіації РФ режиму Асада, країни Перської затоки будуть постачати зброю повстанцям. Вашингтон стурбований, що ця зброя може бути захоплено джихадистами і використано проти авіації західних країн.

Катар, у співпраці з Саудівською Аравією, Туреччиною і західними країнами, на сьогоднішній день є головним прихильником і спонсором повстанців, які воюють проти режиму Асада.

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...

Почалася істерика: Росія погрожує ексглаві МЗС Литви за пост про Керченський міст

неділя, 28 квітень 2024, 12:25

Перший заступник постійного представника Росії в ООН Дмитро Полянський у неділю, 28 квітня, відреагував на пост колишнього міністра закордонних справ Литви, нині посла країни в Швеції Лінаса Лінкявічюса щодо Керченського (Кримського) мосту, заявивши, щ...