Наді не допоможе: Віра Савченко закликала активістів не громити посольства РФ

У Росії на дії активістів відповідають симетрично.

Віра Савченко. Фото: ЖЖСестра заарештованої в Росії української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Віра закликала "друзів і ворогів" не громити посольства Росії у відповідь на судовий процес, який Москва веде проти Савченко. Про це вона написала у своєму Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Друзі і вороги: ще раз повторюся, не варто громити посольство РФ в Україні, бити вікна, машини, майно і т.д. Тому що рівно через добу наші консули в Росії отримають симетричну відповідь: б'ють їх (наше) майно, машини і т.д. А наш МЗС небагатий ... і погромами ви відволікаєте увагу від основної проблеми, життя Наді та інших політв'язнів", - йдеться в повідомленні. Вона нагадала, що подібні новини тиражуються російськими ЗМІ без вказівки причин.

9 березня стало відомо, що вирок Савченко оголосять 21-22 березня. Вона має намір продовжувати голодування. Надія Савченко, яка воювала на Донбасі в складі українського батальйону "Айдар", була взята в полон бойовиками в червні 2014 року в Луганській області, а потім вивезена в РФ. У кінці липня 2015 роки над нею почався судовий процес.

Льотчиця звинувачується у вбивстві двох російських журналістів в Луганській області, в замаху на вбивство ще одного журналіста і незаконному переході кордону. Свою вину вона не визнає. Прокурор вимагає призначити їй покарання у вигляді 23 років колонії загального режиму.

Суд проходить у місті Донецьку Ростовської області, сама українка утримується в СІЗО міста Новочеркаська. 17 грудня суд продовжив термін утримання Савченко під вартою до квітня 2016 року. В той же день вона оголосила голодування. 3 березня в суді відбулися фінальні дебати. Очікувалося, що після виступу адвокатів Савченко з останнім словом виступить сама українка. Але судді раптово перервали засідання, після чого Савченко оголосила сухе голодування.

Слідом за цим біля посольства і консульств Росії в Україні пройшли акції протесту. У вихідні в Києві протестувальники закидали будівлю посольства яйцями і фаєрами.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...