Надія Савченко: Перший день у Верховній Раді (відео)

Савченко вперше виступила в Раді як народний депутат.

Надія Савченко. Фото: 112.ua.

Засідання Верховної Ради у вівторок, 31 травня, починається з виступу Надії Савченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як відомо, після обміну на ГРУшників і повернення в Україну Надія Савченко заявила, що не знає, чи братиме участь у переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, проте планує "працювати так, щоб це було ефективно, - готова працювати скрізь, на всіх фронтах у цьому напрямку".

Виступаючи в адміністрації президента України, Савченко заявила, що буде працювати, щоб повернулися всі полонені українці і буде підтримувати мінські угоди. На першій прес-конференції Надія Савченко розповіла про свої політичні амбіції та плани на роботу.

Разом з тим нардеп від "Батьківщини" Іван Крулько заявив, що Савченко увійде до складу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Як повідомлялося, 25 травня президент Росії Володимир Путін помилував засуджену нібито за вбивство російських журналістів на Донбасі Надію Савченко. Льотчиця прибула на літаку президента України в аеропорт "Бориспіль", де зробила першу заяву для преси. Потім відвідала Адміністрацію президента та офіс фракції ВО "Батьківщина". У цей же день Росії були передані спецназівці Олександр Александров і Євген Єрофєєв, засуджені українським судом за звинуваченням у терористичній діяльності.

Нардепи багато говорять про очікування від дій Надії Савченко в Раді. Ось думка Семена Семенченка:

"Я ожидаю от Надежды, прежде всего, чтобы она приходила в себя после плена. Желаю ей пообщаться с как больше можно большим количеством людей, чтобы понять, насколько сильно изменилась страна за эти два года. Желаю ей выдержки и желаю ей не повторить наших ошибок и если ей будет необходима помощь и поддержка, прежде всего в плане информации, мы всегда готовы ее предоставить. Желаем ей успехов в первый рабочий день".

Вадим Рабинович радий, що Савченко повернулася. Каже, що вона незвичайна людина, і в Раді стало цікавіше, але навряд чи вона зможе перевернути світ.

Несе відкритість - це добре, але тези про третю світову війну йому не подобаються. Але ось головне, це їх відносини з Тимошенко: "Дві левиці в одній клітці". Таке резюме Вадима Рабиновича.

А радикальна партія в своєму дусі: "Блокуємо трибуну по офшорному питанню".

Повний текст виступу Надії Савченко у Верховній Раді:

"Народні депутати України, сидячи у Верховній Раді, не повинні забувати про тих українців, які віддали своє життя за Українку на Майдані і в зоні АТО на Донбасі.

Про це в своєму першому виступі в парламенті заявила народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко.

"Я повернулася і включаюся в роботу. Спасибі всім українцям, добрим і порядним людям, які боролися за мене. Я повернулася, я не дам вам забути про тих хлопців, які віддали свої життя за Україну на Майдані і досі воюють на Донбасі, якщо ви були на кладовищі - ви могли відчути, як це відчула я, що вони не лежать, а стоять. Вони стоятимуть, поки не здобудуть свободу для України", - зазначила Савченко.

Зазначимо, що на трибуну вона вийшла з великим українським прапором і маленьким прапором кримських татар.

Перші враження депутатів від виступу Надії:

А ось і відео гімну у виконанні Савченко:

Логічний крок: Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

четвер, 9 травень 2024, 20:27

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня, передають Патріоти України.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...