Надія ще й заспівала: Російський суд визнав Савченко винною (відео)

Суддя Донецького міського суду заявив, що українська льотчиця буде засуджена до реального терміну. А Надія Савченко тим часом заявила про відмову від подання апеляційної скарги, що закриває можливість її оскарження в Європейському суді.

Наді Савченко. Фото:ua.krymr.com

Донецький міський суд Ростовської області РФ визнав українську льотчицю, Героя України, народного депутата України, члена української делегації в ПАСЕ, Надію Савченко винною і заявив, що вона буде засуджена до реального терміну. Про це повідомляє у Twitter Радіо Свобода, зазначають

https://t.co/24TutCsDOi

— Радио Свобода (@SvobodaRadio) 22 березня 2016 р.

Після цих слів судді Савченко заспівала і суд оголосив перерву 5 хвилин.

Нагадаємо, ще вчора, у перший день оголошення вироку, Надія Савченко заявила про відмову від подання апеляційної скарги, що закриває можливість її оскарження в Європейському суді з прав людини.

Незважаючи на її заяву, адвокат Савченко, Марк Фейгін звернувся до Робочої групи ООН з довільних затримань і до спеціального доповідача ООН з питань правозахисників. Захисник зазначив, що результати за його зверненням до Робочої групи варто чекати у квітні.

Окрім того, стало відомо, що Донецький міський суд Ростовської області зняв з Надії Савченко звинувачення по епізоду із замахом на життя мирних громадян Луганської області. Як повідомляє РИА Новости, цей факт виключений з обвинувачення, бо він неосудний в російському суді.

"Суд постановив припинити кримінальну справу стосовно Савченко за обвинуваченням у замаху на життя шести мирних жителів Луганської області, бо ця справа непідсудна російському суду", - оголосив рішення суддя Леонід Степаненко.

Суд відкинув всі доводи сторони захисту, зокрема, вважаючи імунітет Савченко як члена ПАРЄ виключно функціональною опцією. Термін засудження буде названий судом після перерви.

"Імунітети, належні Савченко в якості члена ПАРЄ, які необхідні для виконання нею своїх обов'язків, мають функціональний характер. Передбачається також наділення представників в ПАРЄ імунітетом від арешту і судового переслідування під час сесій ПАРЄ, засідань комітетів та підкомітетів ПАРЄ, а також поїздки до місця засідань і назад", - сказано у вироку.

Як відомо, Савченко не має наміру оскаржити вирок. Вона його не визнає і заявила про намір відновити сухе голодування, якщо її не повернуть на Україну.

У РФ Надію Савченко звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають обвинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, і потім силою переправили до Росії.

Як відомо, Надію Савченко незаконно утримують у РФ з середини літа 2014 року. Прокуратура РФ вимагала засудити її до 23 років позбавлення волі.

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...