Найбільш високооплачуваним президентом в світі названо Барака Обаму

Зарплата президента США складає 400 тис. дол. у рік

Барак Обама. Фото: PolitRussia.com.

Президент США Барак Обама став самим високооплачуваним президентом світу. Про це свідчать дані рейтингу, складеного газетою Les Echos спільно з сервісом Statista, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, згідно з даними рейтингу, на першому місці опинився президент США Барак Обама з зарплатою в 400 тис. дол. у рік. Друге місце в рейтингу зайняв прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, зарплата якого становить 260 тис. дол. у рік. Замикає трійку лідерів канцлер Німеччини Ангела Меркель - 234 тис. дол. у рік.

На четвертому місці опинився президент ПАР Джейкоб Зума, який отримує 233 тис. дол. у рік. П'ятою стала прем'єр Великобританії Тереза Мей, її зарплата, згідно з рейтингом, становить 215 тис. дол. у рік, а прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе з зарплатою в 203 тис. дол. на рік - шостий.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, його зарплата становить 197 тис. дол. у рік, посів сьоме місце. На восьмому місці президент Франції Франсуа Олланд з зарплатою 194 тис. дол. у рік.

На дев'ятому місці опинився президент Росії Володимир Путін, його дохід склав 136 тис. дол. А замикає десятку світових лідерів прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, він отримує 125 тис. дол. у рік.

Зазначимо, що раніше новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що відмовляється від зарплати президента, яка, згідно з даними, складає 400 тис. дол. у рік, і за законом буде отримувати лише 1 дол.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...