Найважливіше - єдність в боротьбі: Українці звернулися до віце-президента США з листом про цінності

Політичні діячі та громадські активісти закликали США не допустити порушення РФ міжнародних норм і гарантувати стабільну систему безпеки в світі.

Майкл Пенс. Фото: finam.info

У суботу, 18 лютого, понад 100 відомих українців підписали звернення до віце-президента США Майкла Пенса із закликом сприяти відновленню стабільної системи безпеки в світі. Про це у себе в Facebook написала народний депутат Світлана Заліщук, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що під час Мюнхенської конференції з безпеки передала це звернення команді віце-президента США. Серед підписантів, зокрема Мустафа Джемілєв, Сергій Жадан, Борис Гудзяк, Ада Роговцева, Йосип Зіссельс, Борис Тарасюк, В'ячеслав Брюховецький, Віталій Кличко, Михайло Саакашвілі, Руслана Лижичко та інші політики і громадські діячі.

У листі наголошується, що тільки "відданість цінностям, демократії і верховенству права зможе відновити стабільну систему безпеки в світі". У зверненні також йдеться про те, що демократичні держави не повинні допустити, щоб політика сили і політика "легітимних сфер інтересів" повернулася на геополітичну сцену.

"Сьогодні Україна бореться за свою територіальну цілісність і одночасно за європейські цінності і є потужним контрибутором у системі безпеки, що робить нас стратегічними партнерами з США", - написала депутат. У зверненні наголошується, що сьогодні "демократія і мир у всьому світі залежить від нашої солідарності і спільних дій".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...