Налийте скрепам корвалолу: Новий президент ПАРЄ закликав повернути Крим Україні і звільнити Савченко

Ситуація в Україні все ще викликає занепокоєння і залишається вибухонебезпечною, стверджує Педро Аграмунт.

Педро Аграмунт. Фото:www.epp-cd.eu

Новообраний президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт, який вступив на посаду в понеділок, 25 січня, закликав Росію звільнити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко, а також повернути Україні контроль над окупованими територіями і припинити підтримку бойовиків на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Таку заяву Аграмунт зробив під час свого першого виступу після обрання на зимовій сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

Новообраний президент ПАРЄ зазначив, що ситуація в Україні все ще викликає занепокоєння і залишається вибухонебезпечною. За його словами, на підконтрольних проросійським бойовикам територіях Донбасу продовжують масово порушуватися права людини.

"Росія досі підтримує сепаратистів на сході України. Вона повинна зробити все можливе, щоб повернути ці території під контроль України. Необхідно звільнити (Надію) Савченко", - підкреслив він.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...