Наплювати: У Кремлі не взяли до уваги позов родичів жертв МН-17

"Суд в першу чергу приймає рішення, чи буде він взагалі розглядати це звернення чи не буде, або воно не має будь-яких перспектив" - пояснив прес-секретар Путіна Пєсков.

Дмитро Пєсков. Фото:www.nbcnews.com

Кремль відмовився вважати позовом скаргу на президента Володимира Путіна від родичів загиблих у катастрофі MH17 в Донбасі. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

"Позов стає позовом в той момент, коли він приймається до розгляду судом, коли апарат суду відповідним чином інформує сторону або країну, стосовно якої він висунутий", - зауважив він.

За словами Пєскова, "подібних дій поки не приймалося, а суд в першу чергу приймає рішення, чи буде він взагалі розглядати це звернення чи не буде, або воно не має будь-яких перспектив".

"Поки ні те, ні інше не робилося, поки ні про які позови де-юре, відповідно, не йдеться", - додав представник Кремля.

Нагадаємо, що австралійська юридична фірма подала позов про компенсацію проти Росії і президента Володимира Путіна в Європейський суд з прав людини від імені сімей жертв малазійського літака MH17, збитого в 2014 році

Зазначимо, що Boeing 777 компанії Malaysia Airlines розбився над Донбасом 17 липня 2014 року, в результаті чого загинули 298 людей.

Опублікований в 2015 році звіт уряду Нідерландів свідчив, що лайнер збили ракетою "земля-повітря" з території, яка перебувала під контролем бойовиків "ДНР".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...