"Наполягаємо на заміні російських "миротворців": Прем'єр Молдови нагадав Кремлю про зобов'язання РФ вивести свої війська з Придністров'я

Молдова вже звернулася в ООН з ініціативою про включення до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення російських військ з Придністровського регіону країни.

Павел Філіп. Фото:Sputnik Молдова

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп нагадав про зобов'язання Росії вивести свої війська і озброєння з Придністровського регіону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"На жаль, ось уже 25 з гаком років, з самого початку виникнення Придністровського конфлікту, на нашій території знаходяться російські війська і склади з озброєннями, де зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів. Дуже складно вести переговори з державою, яка має такий потенціал зброї на території нашої країни. Саме тому Молдова звернулася в ООН з ініціативою про включення до порядку денного Генеральної асамблеї питання про повне виведення російських військ з Придністровського регіону Молдови", - зазначив Філіп.

"Мова не йде про виведення миротворців, а про російських військах і озброєння з території Придністровського регіону. Хоча, справедливості заради, слід зазначити, що військова миротворча місія свій потенціал вичерпала, і ми наполягаємо на заміні російських миротворців цивільною місією міжнародних спостерігачів", - підсумував він.

Філіп зазначив, що в рамках переговорів щодо Придністровського врегулювання так і не вдалося перейти до обговорення питання про особливий статус Придністров'я, але переговори триватимуть, бо головна їх мета - поліпшити умови життя жителів регіону і економічних агентів, які працюють там.

Як відомо, на території Придністровського регіону розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...