Нардепи вже здають одне одного наввипередки: Ситник закликав писати в НАБУ анонімки на високопоставлених злочинців

Новостворене антикорупційне бюро - єдиний правоохоронний орган, який може розслідувати анонімні повідомлення і заяви про правопорушення за умови, що інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані і може бути перевірена.

Артем Ситник. Фото:tyzhden.ua

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) буде розслідувати справи не тільки проти високопосадовців, але й у випадку, якщо злочин заподіяв особливо великих збитків. При цьому повідомляти в НАБУ про факти корупції можна анонімно. Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв'ю сайту Цензор.net, передають Патріоти України.

Ситник нагадав, що відповідно до Закону, НАБУ може розслідувати кримінальні корупційні правопорушення, вчинені: колишніми Президентами України, чинними депутатами різних рівнів, членами Кабміну, головою Нацбанку, членами Ради Національного банку України, Секретарем РНБО, чиновниками І-ІІ категорії і суддями.

"Також, відповідно до статті 216 Кримінально-процесуального кодексу України, детективами Бюро будуть розслідуватися справи, розмір предмета злочину або заподіяної шкоди яких у п'ятсот і більше разів перевищує розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення злочину", - зазначив він.

"Крім того, ми - єдиний правоохоронний орган, який може розслідувати анонімні повідомлення і заяви про правопорушення за умови, що інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані і може бути перевірена", - додав Ситник.

"Є кілька способів звернутися із заявою про корупційне правопорушення в Антикорупційне бюро. Один з них - прийти особисто в нашу громадську приймальню в Києві. Також можна відправити інформацію поштою за адресою: м Київ, вул. Сурікова, 3. Крім того, відповідно до Закону, незабаром у нас буде створена спеціальна телефонна лінія і забезпечена можливість подачі заяв через форму на офіційному сайті Бюро (www.nabu.gov.ua)", - додав глава НАБУ.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.