Нарешті вільна: Європейські політики привітали Надію Савченко з поверненням в Україну

"Надія Савченко вільна і повернулася до України. Це довгоочікувана новина, ЄС святкує разом з її країною" - заявила Федеріка Могеріні.

Надія Савченко в "Борисполі". Фото:ukranews.com

Європейські політики привітали звільнення з російського полону делегата ПАРЄ від України Надії Савченко. Про це йдеться на сайті UaInfo, передають Патріоти України.

"Звільнення Савченко - чудова новина. Я з нетерпінням чекаю її в Страсбурзі найближчим часом. Можливо, навіть на наступній сесії в червні, якщо її здоров'я дозволяє», - наголосив Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт у своїй заяві на офіційному сайті організації.

«Надія Савченко вільна і повернулася до України. Це довгоочікувана новина, ЄС святкує разом з її країною», - написала у своєму Твіттері високий представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні.

«Велика новина, на яку ми працювали довгий час», - зазначив Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр на своїй сторінці в Твіттері.

«Це дуже радісна новина. Сподіваємось, вже в червні побачити Надію Савченко у Страсбурзі на сесії ПАРЄ», - заявив виконавчий секретар Європейського комітету з соціальних прав Режі Бріла.

Нагадаємо, сьогодні українська льотчиця і народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко після двох років ув'язнення в Росії повернулась до України, а двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, ув'язнені в Україні, полетіли до Росії після підписання указу про їх помилування.

22 березня Надію Савченко в Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

18 квітня Голосіївський районний суд у Києві визнав винними Єрофеєва і Александрова, затриманих минулого року в зоні конфлікту на сході України, у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна. 23 травня вирок російським військовослужбовцям набрав чинності.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...