"Народний фронт" блокуватиме трибуну, доки Рада не розгляне законопроект, спрямований на конфіскацію мільярдів Януковича - Чорновол

Фракція рішуче налаштована боротися за повернення виведених з країни грошей, наголосила нардеп.

Тетяна Чорновол. Фото:nfront.in.ua

Народні депутати з фракції "Народний фронт" блокуватимуть парламентську трибуну, доки парламент не почне розгляд законопроекту №4057 щодо особливостей повернення в дохід держави коштів до ухвалення вироку суду. Про це депутат від "Народного фронту", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол заявила у коментарі журналістам, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу партії "НФ".

"Більшість депутатів цієї Верховної Ради прийшли сюди на хвилі Майдану та захисту України в АТО, на хвилі взагалі того, що вони кістьми лягатимуть на захист інтересів України. Зараз ми прийшли до дуже простих, конкретних речей - є два мільярди доларів, арештованих після Майдану на рахунках Януковича та його партнерів. Насправді вкрадених коштів набагато більше, але навіть ця сума є значимою для українського бюджету. Тому кожен, хто б'є себе в груди заради захисту країни, може продемонструвати свій патріотизм на практиці - натиснути кнопку і повернути ці мільярди бюджету", - заявила Чорновол.

За її словами, сьогодні фракції "Батьківщина", "Самопоміч" та частина депутатів від "Блоку Петра Порошенка" "зробили для себе вибір", коли не додали голосів за включення законопроекту про повернення активів до порядку денного. "Вони показали, що працюють адвокатами Януковича за дивіденди. Я знаю, що "смотрящі" за цими схемами ходять і переконують нинішніх депутатів, щоб вони не підтримували наш законопроект. Оскільки, у разі зняття арешту, частину грошей у вигляді комісійних дадуть і їм", - заявила Чорновол.

Вона наголосила, що фракція рішуче налаштована боротися за повернення виведених з країни мільярдів. "Ми не виключаємо блокування і відмову від голосувань, оскільки нема сьогодні більш морально важливішого для цього парламенту, аніж повернення коштів режиму Януковича. Ви розумієте, зараз ситуація така, що багато хто віддав за цю країну життя, а наші колеги нездатні навіть зробити мінімум і проголосувати за повернення мільярдів Януковича", - сказала Чорновол.

Народний депутат також відкинула закиди, що законопроект 4057 - це нібито "піар "Народного фронту".

Як повідомлялося, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман достроково закрив ранкове засідання парламенту.

Верховна Рада не набирала 226 голосів для включення до порядку денного законопроектів, на яких наполягала фракція "Народний фронт", - щодо внесення змін до Кримінального процесуального кодексу та інших законів України, котрі стосуються невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також щодо особливостей повернення в дохід держави грошових коштів, цінностей до ухвалення вироку суду.

Йдеться про законопроекти під реєстраційними номерами 4057 та 3196.

Голосування відбувалося кілька разів, але не вистачало необхідних 226 голосів для включення в порядок денний.

Депутати із фракції "Народний фронт" заблокували трибуну парламенту, вимагаючи все таки внести зазначені законопроекти до порядку денного. Зрештою Гройсман зазначив, що змушений закрити ранкове засідання і нагадав, що вечірнє засідання розпочнеться о 16.00.

Сьогодні заступник голови Верховної Ради, депутат від "Самопомочі" Оксана Сироїд заявила, що законопроект щодо особливостей повернення державі коштів до ухвалення вироку суду не має нічого спільного із поверненням до держбюджету активів, що належали людям з оточення Януковича.

У червні 2014 року Служба фінансового моніторингу України та фінансова розвідка України виявили 42 компанії-нерезидента, близькі до екс-президента Януковича, і заблокували на рахунках 19 таких компаній 1,5 млрд дол. Значна частина грошей через офшори спрямовувалася на придбання облігацій внутрішньої державної позики України. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк тоді звернувся до Генпрокуратури, СБУ та судів із проханням прискорити розгляд справи і повернути гроші в державний бюджет.

Яценюк закликає якнайшвидше розпочати процедуру конфіскації на користь держави 1,5 мільярда доларів.

Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, – начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня

субота, 27 квітень 2024, 19:17

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі ...

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...