​«Нас предали!»: Російські військові розповіли, як швиденько «відступали» з-під Пальміри, не встигаючи за сирійцями та іранцями

Негідні союзники, страшний ворог. До цього зводяться пояснення солдатів Путіна, що мають виправдати і поразку, і неорганізовану, навіть панічну, втечу. І залишене ворогу важке озброєння

Російські військові прийшли до висновку, що армія Башара Асада абсолютно небоєздатні, а решта союзників Росії в Сирії - іранські «революційні гвардійці» і «Хізбалла» - можуть тільки розкрадати те, що поставляється їм російську зброю. Так стверджує військовий оглядач Газети.ру, полковник у відставці Михайло Ходаренок, зазначають Патріоти України.

У той момент, коли міністерство оборони РФ готується святкувати «визволення» Алеппо, російські військові кажуть, що утримувати завойовані території сирійський уряд все одно не в змозі, і російські союзники не бачать сенсу відвойовувати знову щойно захоплену ІДІЛ Пальміру: «утримати її в подальшому при такому рівні боєздатності сирійської армії неможливо ».

Оглядач «Газети.ру» заявляє, що сирійська влада безпардонно брехала, коли «наполегливо розповідала населенню, як героїчно, не шкодуючи крові і самого життя, сирійська армія обороняє Пальміру». Насправді, за словами Ходаренкова, сирійські урядові частини просто розбіглися, як тільки бойовики ІДІЛ пішли в наступ.

«Попереду всіх сирійських підрозділів, котрі в паніці відступали, біг заступник начальника Генштабу збройних сил Сирії. За ним в повній розгубленості, тягнучи за собою рядових бійців і молодших командирів, бігли начальник головного оперативного управління Генштабу Сирії, командувач ракетними військами і артилерією сирійської армії, командир і штаб 3-го армійського корпусу, командир 18-ї танкової дивізії. Заступника начальника Генштабу насилу знайшли через дві доби», - так, за словами своїх джерел в російській армії, описує автор «бої за Пальміру».

Не менш вбивчі характеристики отримали і іранські союзники Росії: «Ліванська« Хезболла», за оцінками росіян, взагалі не воює, а більше розмовляє. Іранські «Фатіміди», яким поставлено завдання наступати з західного напрямку, великого запалу в бою не виявляють. Підрозділи Корпусу вартових іранської революції (Іран) теж стоять як укопані і вперед не йдуть

Іранський генерал може п'ять разів за добу клятвено запевняти російських колег і бити себе кулаками в груди: «Бойове завдання буде виконано!» Вже через годину, після питання, чому його бійці стоять на місці і не наступають, він простодушно запитує: «А що, вже почалося?»

Іноді його доводиться розшукувати протягом трьох годин. Він знову обіцяє виконати бойове завдання, а потім з'ясовується, що іранці просять зброї і представляють список на п'ять аркушів. Після задоволення заявки зброя протягом нетривалого часу кудись зникає. На питання, куди все пропало, слідує простодушний відповідь: «Війна!»

Тільки ПТУР їм поставили 1,5 тис. Штук. З'ясувати долю цієї зброї не вдалося. Або відвезли, або продали.

Військові радники розводять руками: і вірити іранцям не можна, і діватися відверто нікуди. Їм вже говорять: біс з вами, хоч на місці стійте, що не наступайте. Так і на місці стояти не можуть. Серед російських військових у іранців репутація закінчених бовтунів».

Не кращої думки російські військові і про Башара Асада: «треба міняти на більш дієздатного лідера». «Але є і розуміння, що тільки зачепи Асада зараз - і в Сирії все посиплеться і розвалиться», - пише полковник.

Автор підтверджує повідомлення західних ЗМІ про те, що для завершення «зачистки» Алеппо збройних супротивників Асада випустять з Алеппо в сусідню провінцію Ідліб. Всупереч офіційним твердженням міністерства оборони РФ, про капітуляцію гарнізону Алеппо перед урядовими силами таке завдання не стоїть: «терористів» збираються відпустити додому з особистою зброєю.

Змалювавши ситуацію таким чином, російський оглядач несподівано робить висновок, що його країна «підготувала всі необхідні умови» для політичного врегулювання в Сирії, і тепер їй залишається «сформувати боєздатні частини для утримання підконтрольних уряду територій, підписати Угоду про припинення вогню і згортати активні бойові дії». Головне, що все це відбувається «без участі США, Європи і навіть ООН».

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...