Наші люди є усюди: Новий міністр охорони здоров'я США розповів про українське коріння

Алекс Азар заявив, що тільки в Америці випадає можливість стати міністром онуку й правнуку іммігрантів з Лівану, України, Англії й Швейцарії.

Алекс Азар заявив про своє українське коріння. Фото: ЕРА.

Новопризначений міністр охорони здоров'я та соціальних послуг США Алекс Азар заявив, що в його роду були емігранти з України. Про це він заявив 29 січня під час церемонії приведення до присяги в Білому домі, передають Патріоти України із посиланням на Укрінформ.

"Для мене честь стати сьогодні 24-м міністром охорони здоров'я та соціальних послуг – тут, у Сполучених Штатах. Тільки в Америці випадає така можливість онуку й правнуку іммігрантів з Лівану, України, Англії й Швейцарії", - зауважив він.

Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, поставив завдання перед новим очільником міністерства - доступне і якісне лікування для громадян США та урегулювання надзвичайної ситуації, яка виникла через поширення наркоманії та високої смертності від опіоїдів.

50-річний Алекс Азар з 2012 по 2017 рік очолював компанію Lilly USA, найбільшу філію біофармацевтичного гіганта Eli Lilly, який входить до групи світових лідерів виробників ліків. З 2005 по 2007 рік працював заступником міністра охорони здоров'я при адміністрації президента Джорджа Буша.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...