"Нашому терпінню є межа": Туреччина про реакцію РФ на інцидент в Егейському морі

Голова МЗС Туреччини вважає, що Росія вже поставила себе в "дурну ситуацію".

Мевлют Чавушоглу. Фото:www.focus-news.net

Терпіння Анкари в двосторонніх відносинах з Росією добігає кінця. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, коментуючи інцидент з російським сторожовим кораблем "Сметливый", передають Патріоти України з посиланням на Lenta.ru.

"Там було лише наше риболовецьке судно, мені здається, реакція російського корабля була надмірною", - заявив глава турецького МЗС.

"Росія і Туреччина, безумовно, повинні відновити довірчі відносини, які у нас завжди були, але нашому терпінню є межа", - резюмував міністр.

За його словами, Росія вже поставила себе в дурну ситуацію, заявивши, що Анкара збила російський літак, намагаючись захистити нафту, яка поставляється "Ісламською державою" (ІД).

На завершення промови Чавушоглу розкритикував повітряну операцію Повітряно-космічних сил (ПКС) РФ у Сирії, сказавши, що до цілей Москви боротьба з терором не входить, і лише 8% ударів завдаються по позиціях ІД. Він також заявив, що перемогти бойовиків можна, тільки відправивши в зону конфлікту військовий контингент.

Як повідомлялося раніше, 13 грудня екіпаж сторожового корабля ВМФ Росії "Сметливый" відкрив вогонь зі стрілецької зброї по турецькому рибопромисловому судну, яке пропливало повз нього в Егейському морі, після чого останнє, так і не виходячи на зв'язок, змінило курс.

Після інциденту в Міноборони Росії був викликаний військовий аташе при посольстві Туреччини.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...