Насіров отримав догану, подивившись на інавгурацію Трампа за $250 тисяч (відео)

Догану оголосили "За систематичне порушення доручень міністра фінансів і неузгоджену відсутність на робочому місці".

Роман Насіров. Фото: УНІАН.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк ініціював притягнення до дисциплінарної відповідальності голови ДФС Романа Насірова. Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"За систематичне порушення доручень міністра фінансів і неузгоджену відсутність на робочому місці я ініціював залучення Насірова до дисциплінарної відповідальності. Друга догана – це звільнення", - сказав Данилюк.

Також Данилюк має намір звернутися в Національне антикорупційне бюро та Національне агентство з протидії корупції з приводу поїздки глави ДФС Романа Насірова в США на інавгурацію президента Дональда Трампа. Квиток на захід Насірову міг обійтися в 250 тисяч доларів або ж майже 7 млн грн.

"Де знаходиться глава ДФС? В Америці. Замість того, щоб реалізовувати завдання, він займається самопіаром. Він поїхав у відпустку, не погодивши це з міністром фінансів і прем'єром. Це грубе порушення. Він поїхав на інавгурацію президента США, а це недешеве задоволення ", - сказав глава Мінфіну.

Він вважає, що антикорупційні відомства повинні перевірити, чи задекларував Насіров вартість квитка на інавгурацію.

"А якщо ні, якщо це було безкоштовно, я хочу запитати, чому саме його запрошують. Законодавство забороняє приймати такі подарунки і такі послуги. Я повинен звернутися в НАЗК і НАБУ, щоб вони проаналізували цю ситуацію", - сказав Данилюк.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...