Наслідки Brexit: Сотні тисяч лондонців готові підтримати петицію про вихід з Великобританії, щоб залишитись в ЄС

Лондон - міжнародне місто, і зобов'язане залишатися в серці Європи, наполягають 160 тисяч жителів столиці в зверненні до мера.

Лондонці хочуть залишитися з Європою. Фото: ia.ruПетицію про проголошення незалежності Лондона від Британії і вступ міста в ЄС підписали 160 тисяч чоловік. Звернення до мера Лондона Садіка Хана розмістили на сайті change.org 24 червня. «Лондон - міжнародне місто, і ми хочемо залишатися в серці Європи», - йдеться у зверненні, в якому Хану пропонують стати «президентом незалежного Лондона», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Також пропонується вступити в Шенгенську зону. Автори петиції поставили перед собою завдання зібрати 200 тисяч підписів. Після цього вони обіцяють відправити звернення в мерію британської столиці. Відзначимо, що на сайті парламенту Великобританії онлайн-петиція, яка закликає британських парламентаріїв розглянути можливість проведення нового референдуму про членство Сполученого Королівства в ЄС, до сьогоднішнього моменту підписали вже понад 2,6 мільйона чоловік. При цьому, відповідно до закону, для розгляду петиції в парламенті необхідно 100 тисяч підписів. Таким чином, депутати можуть розглянути дане звернення в ході найближчого парламентського засідання.

23 червня відбувся референдум про вихід Великобританії зі складу Європейського союзу. За вихід з ЄС проголосували 52 відсотки британців - 17 мільйонів 410 тисяч 742 людини. Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що піде у відставку, так як був за збереження Британії в ЄС.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...