Наслідки Brexit: Світовий фондовий ринок збіднів на 3 трильйони доларів, - Financial Times

Вихід Великобританії з Євросоюзу обернувся мільярдними втратами для найбагатших людей світу.

Після референдуму фондові ринки відкрилися різким падінням. Фото: ru.euronews.com.

Втрати світового фондового ринку склали близько трьох трильйонів доларів (більше 4%) капіталізації протягом двох торгових сесій після референдуму щодо виходу Великобританії з Європейського Союзу. Повідомляється, що 24 червня падіння залежало в основному від закриття короткострокових позицій, які були створені на загальному очікуванні перемоги прихильників членства Британії в ЄС. Видання Financial Times зазначає, що дане падіння стало рекордним, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Уже в понеділок, 27 червня, негативна динаміка продовжилася через довгострокові очікування наслідків референдуму.

"В остаточному підсумку мало хто з інвесторів був готовий до такого результату голосування", - пояснив головний ринковий аналітик Convergex Ніколас Колас.

Більше за всіх постраждали розвинені ринки акцій, які втратили 2,8 трлн доларів за дві сесії. А майданчики, що розвиваються, збідніли всього на 179 млрд доларів.

Нагадаємо, Brexit обернувся мільярдними втратами для найбагатших людей світу.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...