Наслідки ще однієї "многоходовочки": За безпрецедентні зловживання Російську Федерацію хочуть вигнати з Олімпійського комітету

У доповіді антидопінгового агентства зазначено, що понад тисячу російських спортсменів були замішані в державній програмі, спрямованій на приховування позитивних проб після вживання допінгу.

Ілюстрація:Укрінформ

Виключити Росію з Міжнародного Олімпійського комітету вимагає глава американського антидопінгового агентства USADA Тревіс Тайгарт. Про це пише gazeta.ua, інформують Патріоти України.

Такий захід має діяти до тих пір, поки РФ не стане відповідати всім вимогам Всесвітньої антидопінгової агенції. До цього моменту, не слід проводити в Росії змагання, - сказав Тревіс Тайгарт.

З такою заявою Тайгарт виступив після публікації другої частини доповіді Річарда Макларена про державну програму з підтримки допінгу в Росії.

Канадський професор права Річард Макларен, який працює за завданням Всесвітнього антидопінгового агентства, представив другу частину доповіді. У ньому говориться, що понад тисячу російських спортсменів були замішані в державній програмі, спрямованій на приховування позитивних проб.

У числі інших, в ній виявилися замішані два золотих медаліста Сочі. У доповіді не називалося їх імена, але припускають, що це були бобслеїсти Олександр Зубков і Олексій Воєвода. Обидва вони спростували прийом допінгу.

Перша частина доповіді Макларена вийшла в липні 2016 року. На основі висновків професора міжнародні спортивні федерації заборонили брати участь в Олімпіаді багатьом російським спортсменам, в тому числі майже всієї збірної з легкої атлетики.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...