Наступ на 7-8 напрямках: Експерт розповів, що буде, якщо Путін вирішить почати велику війну

Сам по собі наступ з Азовського моря нічого не дасть і захлинеться, тому що там немає достатніх сил з боку РФ, щоб його здійснювати.

Михайло Самусь. Фото: Укрінформ.

Якщо Росія зважиться на загострення воєнної ситуації в Україні і почне наступ, успіх їй може принести тільки широкомасштабна операція. Про це розповів військовий експерт, заступник директора з міжнародних питань Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, передають Патріоти України.

За його словами, невеликий наступ ні до чого не призведе, тому Росії треба буде багато сил. "Путін може спробувати здійснити тільки широкомасштабне наступ, який буде включати в себе наступ на 7-8 напрямках. Починаючи від Києва, Харкова, Одеси (моря) і так далі. Сам по собі наступ з Азовського моря нічого не дасть і захлинеться, тому що там немає достатніх сил з боку РФ, щоб його здійснювати. Там може бути максимум батальйон морської піхоти", - зазначив експерт.

При цьому, даний сценарію є лише одним із можливих. На даний момент немає передумов серйозно думати про неминучість початку широкомасштабної війни.

Джерело: Апостроф

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...